CURS - CUINA FAMILIAR SALUDABLE - 16 gener


CURS PRÀCTIC DE CUINA FAMILIAR SALUDABLE

Cada dijous amb opció matí o tarda
de 10.00 a 12.00 o de 18.00 a 20.00h

Data d'inici: 16 gener (10 setmanes)

Cada vegada hi ha més famílies que decideixen iniciar una transformació en la seva forma d’alimentar-se buscant la salut i el benestar. Famílies que senten la necessitat de fer canvis cap a una alimentació més conscient i més natural, lluny de les modes o tendències, senzillament reconeixent i retrobant els aliments que la natura ens ofereix generosament a cada estació. És també el desig de transmetre i ensenyar als seus fills a cuidar-se i a respectar al seu cos i les seves necessitats.

L’alimentació és el pilar fonamental per una vida plena i saludable. És l’eina fonamental per retrobar la salut i equilibrar l’organisme. Aprendre a cuinar i a menjar de forma més saludable és una de les assignatures pendents del món actual. Per falta de temps, per descuit, per comoditat, per falta d’interès o de temps... hem oblidat allò que és més bàsic i essencial per estar sa.
Cuidar el que mengen els membres de tota la família és una tasca importantíssima alhora d’assegurar un bon creixement i desenvolupament. Els més petits aprenen els hàbits familiars i això els ajudarà en un futur a saber triar millor o bé els condicionarà de per vida fent-los addictes a certs aliments i tòxics.

Cal començar per petits canvis reals, que siguin fàcils de dur a terme i que tinguin resultats positius a curt termini, llavors mica en mica podrem anar incorporant nous hàbits més saludables, cuidant sempre les formes i fent-ho des de l’amor i la llibertat.

Els sentits ens condicionen constantment alhora de triar què mengem per tant cal tenir cura de que sigui sempre molt agradable i saborós tot allò que oferim a taula. Per això cal aprendre trucs i eines que ajudin a crear plats gustosos.

Tots sabem que l’entorn i la societat de consum en la que vivim no ajuda gens a no caure en temptacions de menjar ràpid, d’aliments rics en sucres i greixos poc saludables, de menjar en exces i sense gana. Per això és un gran repte aprendre a ser nosaltres els que triem què volem menjar i no els propis aliments que ens condicionen i ens fan addictes.

Durant aquest curs treballarem per aconseguir canvis reals adaptats a cada família i a les seves possibilitats. Procés que de ben segur marcarà un abans i un després.

HORARI: Cada dijous opció matí de 10.00 a 12.00 o opció tardes de 18.00 a 20.00h
del 16 de gener al 19 de març
Inici: dijous 16 de gener

LLOC: Al C/Montseny, 3 de Folgueroles
CAL PORTAR: Davantal, llibreta i boli, carmanyoles de diferents mides, pots de vidre.

PREU: 220(10 tallers amb apunts i sopar per emportar inclòs)

(si per qualsevol motiu no pots assistir a alguna classe en parlem)

INSCRIPCIONS:
Àngels Piqué
Tel. 680113026



TEMARI:

  1. INTRODUCCIÓ A UNA ALIMENTACIÓ CONSCIENT
    Què és una alimentació conscient i saludable.
    Com començar a fer millores i petits canvis.
  2. SELECCIONAR ELS ALIMENTS
    Quins aliments necessita el nostre organisme
    La qualitat nutricional i energètica dels aliments
    Quins aliments cal evitar, aliments addictius
  3. LES PROTEÏNES
    Quines són les diferents fonts de proteïna
    Qualitat de les proteïnes, quines triar.
    Quantitat de proteïna segons cada necessitat.
    Com cuinar-les
  4. LES FONS D’ENERGIA
    Com obté l’energia el nostre organisme
    Triar les fonts més adequades d’energia
    Els cereals integrals, com cuinar-los.
  5. LES GRASSES
    Tipus de grasses i els seus efectes
    Grasses saludables
    Com incorporar-les en els plats
  6. LES VERDURES
    Les seves funcions i beneficis
    Com cuinar-les, com incorporar-les en tots els àpats
    Sucs, batuts i sopes vives
    Algues, germinats i fermentats vegetals
  7. DOLÇOS SALUDABLES
    La importància de saber menjar dolç.
    Efectes nocius del sucre
    Quins tipus d’endolcidors utilitzar
    Com fer dolços saludables
  8. ESMORZARS
    Escoltar al cos
    Tipus d’esmorzars segons les necessitats
    Receptes de diferents esmorzars
  9. MENÚS EQUILIBRATS
    Com organitzar un menús equilibrat per tota la família respectant les necessitats de cada persona.
    Combinacions adequades
  10. ORGANITZACIÓ DE LA SETMANA I FONS DE NEVERA
    Aprendre a organitzar un fons de nevera i rebost per una setmana, per estalviar temps, diners i guanyar salut.

Comentaris