CURS PRÀCTIC DE CUINA
FAMILIAR SALUDABLE
Cada
dijous amb opció matí o tarda
de
10.00 a 12.00 o de 18.00 a 20.00h
Data d'inici: 16 gener (10 setmanes)
Cada vegada hi ha
més famílies que decideixen iniciar una transformació en la seva
forma d’alimentar-se buscant la salut i el benestar. Famílies que
senten la necessitat de fer canvis cap a una alimentació més
conscient i més natural, lluny de les modes o tendències,
senzillament reconeixent i retrobant els aliments que la natura ens
ofereix generosament a cada estació. És també el desig de
transmetre i ensenyar als seus fills a cuidar-se i a respectar al seu
cos i les seves necessitats.
L’alimentació és
el pilar fonamental per una vida plena i saludable. És l’eina
fonamental per retrobar la salut i equilibrar l’organisme. Aprendre
a cuinar i a menjar de forma més saludable és una de les
assignatures pendents del món actual. Per falta de temps, per
descuit, per comoditat, per falta d’interès o de temps... hem
oblidat allò que és més bàsic i essencial per estar sa.
Cuidar el que mengen
els membres de tota la família és una tasca importantíssima alhora
d’assegurar un bon creixement i desenvolupament. Els més petits
aprenen els hàbits familiars i això els ajudarà en un futur a
saber triar millor o bé els condicionarà de per vida fent-los
addictes a certs aliments i tòxics.
Cal començar per
petits canvis reals, que siguin fàcils de dur a terme i que tinguin
resultats positius a curt termini, llavors mica en mica podrem anar
incorporant nous hàbits més saludables, cuidant sempre les formes i
fent-ho des de l’amor i la llibertat.
Els sentits ens
condicionen constantment alhora de triar què mengem per tant cal
tenir cura de que sigui sempre molt agradable i saborós tot allò
que oferim a taula. Per això cal aprendre trucs i eines que ajudin a
crear plats gustosos.
Tots sabem que
l’entorn i la societat de consum en la que vivim no ajuda gens a no
caure en temptacions de menjar ràpid, d’aliments rics en sucres i
greixos poc saludables, de menjar en exces i sense gana. Per això és
un gran repte aprendre a ser nosaltres els que triem què volem
menjar i no els propis aliments que ens condicionen i ens fan
addictes.
Durant aquest curs
treballarem per aconseguir canvis reals adaptats a cada família i a
les seves possibilitats. Procés que de ben segur marcarà un abans i
un després.
HORARI:
Cada
dijous
opció
matí de 10.00 a 12.00 o opció tardes de
18.00
a 20.00h
del
16 de gener al 19 de març
Inici:
dijous 16 de gener
LLOC: Al
C/Montseny, 3 de Folgueroles
CAL PORTAR: Davantal,
llibreta i boli, carmanyoles de diferents mides, pots de vidre.
PREU:
220€
(10
tallers amb apunts i sopar per emportar inclòs)
(si per qualsevol motiu no
pots assistir a alguna classe en parlem)
INSCRIPCIONS:
Àngels
Piqué
Tel.
680113026
TEMARI:
- INTRODUCCIÓ A UNA ALIMENTACIÓ CONSCIENTQuè és una alimentació conscient i saludable.Com començar a fer millores i petits canvis.
- SELECCIONAR ELS ALIMENTSQuins aliments necessita el nostre organismeLa qualitat nutricional i energètica dels alimentsQuins aliments cal evitar, aliments addictius
- LES PROTEÏNESQuines són les diferents fonts de proteïnaQualitat de les proteïnes, quines triar.Quantitat de proteïna segons cada necessitat.Com cuinar-les
- LES FONS D’ENERGIACom obté l’energia el nostre organismeTriar les fonts més adequades d’energiaEls cereals integrals, com cuinar-los.
- LES GRASSESTipus de grasses i els seus efectesGrasses saludablesCom incorporar-les en els plats
- LES VERDURESLes seves funcions i beneficisCom cuinar-les, com incorporar-les en tots els àpatsSucs, batuts i sopes vivesAlgues, germinats i fermentats vegetals
- DOLÇOS SALUDABLESLa importància de saber menjar dolç.Efectes nocius del sucreQuins tipus d’endolcidors utilitzarCom fer dolços saludables
- ESMORZARSEscoltar al cosTipus d’esmorzars segons les necessitatsReceptes de diferents esmorzars
- MENÚS EQUILIBRATSCom organitzar un menús equilibrat per tota la família respectant les necessitats de cada persona.Combinacions adequades
- ORGANITZACIÓ DE LA SETMANA I FONS DE NEVERAAprendre a organitzar un fons de nevera i rebost per una setmana, per estalviar temps, diners i guanyar salut.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada