CURS - NUTRICIÓ PER LA SALUT I EL BENESTAR - 14 Novembre


NUTRICIÓ PER LA SALUT I EL BENESTAR

Curs teòric i pràctic

Cada dijous de 18.30 a 20.30h
5 setmanes (del 14 Novembre al 12 Desembre)


Quan un sent la necessitat de fer un canvi a nivell alimentari és important fer-lo amb fermesa des del principi, seguint unes pautes més estrictes a l’inici i que més tard cadascú adaptarà a les seves pròpies necessitats i al seu propi ritme. Però sí és important la formació tant a nivell teòric com pràctic. “La teoria sense la pràctica és absurda i la pràctica sense la teoria és perillosa” Per això he cregut oportú organitzar aquests tallers complerts, per poder començar a caminar a poc a poc cap a una alimentació més sana i més conscient.

El curs està organitzat en 5 tallers de dues hores de durada, teòrics i pràctics, per assolir tots el coneixements necessaris per alimentar-se correctament, per aprendre a organitzar menús diaris per tota la família, que siguin nutritius, adequats a cada moment, que ens proporcionin energia i vitalitat, plens de sabors i gustos diferents que ens faran gaudir a cada àpat.

Poc a poc es produirà un canvi d’hàbits cap a una alimentació més saludable, en harmonia amb l’entorn i adequada a les pròpies necessitats.

Per aconseguir una millora a nivell alimentari amb èxit cal ser constant, conscient en tot moment de la qualitat dels aliments que utilitzem i alhora conèixer les seves característiques tant nutricionals com energètiques.

Un cop es tinguin tots els coneixements per seguir tot sol, si un es manté ferm en la seva decisió serà fàcil que poc a poc se senti motivat a aprendre més i a experimentar, deixant córrer la creativitat i la imaginació. I a partir d’aquí serà fàcil continuar ja que notarà els efectes positius i beneficis tant en el cos i com en la ment.


DURADA I HORARI: Del 14 de Novembre al 12 de Desembre.
Cada DIJOUS de 18.30 a 20.30 h.

APORTACIÓ: 100 amb sopar per emportar inclòs (s’abonaran el primer dia)

QUÈ CAL PORTAR? Davantal, una llibreta i boli, carmanyoles i pots de vidre.

INSCRIPCIONS: M.Àngels Piqué


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


TEMARI:

  1. INTRODUCCIÓ A UNA ALIMENTACIÓ NATURAL I ENERGÈTICA. LA SALUT A LA CUINA.
  • Som el que mengem. El cos físic, mental, emocional i espiritual.
  • Els ingredients naturals, vius, sense tòxics, senzills i de temporada.
  • Grups d’aliments.
  • Aliments que perjudiquen al nostre organisme / Aliments beneficiosos i necessaris.
  1. L’ENERGIA DE LA VIDA.
  • Equilibri energètic
  • Equilibri de glucosa
  • Equilibri àcid/alcalí
  1. ESMORZARS i BERENARS
  • El primer àpat del dia.
  • Opcions per preparar un esmorzar energètic.
  • L`Energia a mitja tarda.
  1. TIPUS DE COCCIONS. L´ EQUILIBRI ESTACIONAL
  • Aliments crus
  • La utilització del foc.
  • Les 5 transformacions de l’energia.
  1. ORGANITZACIÓ DE MENÚS EQUILIBRATS
  • Estructura d´un menú complert.
  • Equilibrar el menú quan mengem fora de casa.
  • Postres

Comentaris