TALLER - ALIMENTACIÓ VERDADERA - 9 Novembre




ALIMENTACIÓ VERDADERA

Dissabte 9 de Novembre


Som a l’era de la informació i de l’abundància a tots els nivells. Tenim menjar disponible per tot arreu. Sabem més de nutrició que mai. Podem triar el que mengem. Però crec que anem més perduts que mai.
Però realment sabem triar o estem totalment sotmesos i condicionats per una industria alimentària que ens facilita la vida i ens aporta comoditats però a costa de la nostra salut. Els sistemes agrícoles, ramaders intensius i una industria alimentària molt potent que han aparegut aparentment per abastir a tota la població però en realitat hem de despertar i veure que no vetllen per la nostra salut sino pels seus interessos econòmics. I que per tant hem de ser nosaltres que hi posem atenció i siguem selectius amb bon criteri. Buscant els aliments originals i no els tauts alimentaris que ens ofereixen ben posats en els supermercats.

Hi ha una corrupció en el sistema alimentari actual. La oferta de productes comestibles és gran però en realitat la majoria no són aliments. Son productes transformats, manipulats, plens de sucres, additius per què siguin gustosos, durin molt temps, tinguin bon aspecte, siguin fàcils de cuinar i creïn addicció.
Això s’ha convertit en un perill per la nostra salut ja que l’organisme no és capaç de reconèixer la majoria d’aquests additius i no sap com eliminar-los. Creant toxicitat i en conseqüència malalties.

Per això cal ser molt curós amb el que ens posem a la boca 3 o 5 cops al dia. És vital saber triar què és un aliment verdader, on hi ha engany, on es camuflen els additius, saber llegir les etiquetes,.. bàsicament tornar a l’essència del saber menjar bé.

Cal entendre que som natura, que formem part d’ella, que la necessitem per viure, que som éssers vius i que necessitem aliments vital i energètics per funcionar bé i per interrelacionar-nos amb el nostre entorn.

En aquest taller aprendrem a ser mes selectius amb el que mengem, independentment de les tendències o modes alimentàries. Aprendrem a reconèixer els aliments de veritat. Aprendrem a ser respectuosos alhora de cuinar-los per preservar tots els nutrients.

Cal tenir un bon criteri alhora de triar què comprem i on comprem. Com ho conservem i com ho cuinem.

Horari: Dissabte 9 de novembre de 10.00 a 13.00h
Lloc: C/ Montseny, 3 de Folgueroles
Preu: 25€ (inclòs 1 menú complert per emportar)
Cal portar: Davantal, llibreta i boli, carmanyoles i pots de vidre.
Inscripcions:


M.Àngels Piqué
Tel. 680113026



Comentaris