ALIMENTACIÓ VERDADERA
Dissabte
9 de Novembre
Som a l’era de la
informació i de l’abundància a tots els nivells. Tenim menjar
disponible per tot arreu. Sabem més de nutrició que mai. Podem
triar el que mengem. Però crec que anem més perduts que mai.
Però realment sabem
triar o estem totalment sotmesos i condicionats per una industria
alimentària que ens facilita la vida i ens aporta comoditats però a
costa de la nostra salut. Els sistemes agrícoles, ramaders intensius
i una industria alimentària molt potent que han aparegut aparentment
per abastir a tota la població però en realitat hem de despertar i
veure que no vetllen per la nostra salut sino pels seus interessos
econòmics. I que per tant hem de ser nosaltres que hi posem atenció
i siguem selectius amb bon criteri. Buscant els aliments originals i
no els tauts alimentaris que ens ofereixen ben posats en els
supermercats.
Hi ha una corrupció
en el sistema alimentari actual. La oferta de productes comestibles
és gran però en realitat la majoria no són aliments. Son productes
transformats, manipulats, plens de sucres, additius per què siguin
gustosos, durin molt temps, tinguin bon aspecte, siguin fàcils de
cuinar i creïn addicció.
Això s’ha
convertit en un perill per la nostra salut ja que l’organisme no és
capaç de reconèixer la majoria d’aquests additius i no sap com
eliminar-los. Creant toxicitat i en conseqüència malalties.
Per això cal ser
molt curós amb el que ens posem a la boca 3 o 5 cops al dia. És
vital saber triar què és un aliment verdader, on hi ha engany, on
es camuflen els additius, saber llegir les etiquetes,.. bàsicament
tornar a l’essència del saber menjar bé.
Cal entendre que som
natura, que formem part d’ella, que la necessitem per viure, que
som éssers vius i que necessitem aliments vital i energètics per
funcionar bé i per interrelacionar-nos amb el nostre entorn.
En aquest taller
aprendrem a ser mes selectius amb el que mengem, independentment de
les tendències o modes alimentàries. Aprendrem a reconèixer els
aliments de veritat. Aprendrem a ser respectuosos alhora de
cuinar-los per preservar tots els nutrients.
Cal tenir un bon
criteri alhora de triar què comprem i on comprem. Com ho conservem i
com ho cuinem.
Lloc: C/
Montseny, 3 de Folgueroles
Preu:
25€ (inclòs 1 menú complert per emportar)
Cal portar:
Davantal, llibreta i boli, carmanyoles i pots de vidre.
Inscripcions:
M.Àngels
Piqué
Tel.
680113026
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada