CURS DE CUINA PER LA SALUT I EL BENESTAR
del 14 de gener al 17 de març

L´alimentació és el pilar fonamental per mantenir la salut i benestar. La felicitat comença amb la pau i l’equilibri amb el propi cos. La ment i els pensaments positius només poden fluir si el nostre cos físic està bé. Això també condicionarà les nostres emocions i farà que ens sentim millor i amb més harmonia. Tot està relacionat i per això és vital donar la importància que té tot allò que introduïm dins el nostre cos.  Els efectes de seguir una bona o mala alimentació, moltes vegades, es veuen a llarg plaç i per tant no en som conscients de la seva importància.
Saber triar la qualitat dels aliments, com combinar-los i com equilibrar els menús és molt més important del que pensem. Ens deixem portar per informacions errònies, contradictòries i per recomanacions que només busquen un interès econòmic. I en canvi no escoltem al nostre cos, al nostre instint i no fem servir la nostra intuïció.  Eines oblidades però alhora fonamentals. Tot plegat és més senzill del que sembla, però per desconeixement o per mandra se segueix un camí equivocat. 
Us convido a prendre el timó de la vostra vida i a decidir per vosaltres mateixos a partir de l’autoconeixement  què us va bé i què no. Però per això cal tenir un bon criteri i un bon coneixement de la qualitat nutricional i energètica dels aliments. Cal saber cuinar els aliments senzills que ens dóna la terra. Aliments purs,  sense tòxics,  frescos i vius, amb energia vital, plens de color i textures diferents que ens dóna cada estació de l’any. Aprendre a alimentar-nos de manera conscient. Crear salut des de la cuina. El futur dels nostres fills és a les nostres mans.
Siguem creadors de salut i felicitat cada dia.

PROGRAMACIÓ DEL CURS:

 Curs format per 10 tallers teòrics i pràctics de 2 hores de durada.
Lloc de realització : a Folgueroles al Carrer Montseny,3
Data d’inici el 14 de Gener i finalització el 17 de Març.  Els dijous de 7 a 9 del vespre.
Consisteix en una hora de teoria i una hora de pràctica on podreu tallar, cuinar i tastar plats fàcils i deliciosos amb productes de qualitat i d’origen vegetal.

PREU:
150 euros (s’hauran d’abonar el primer dia de curs).

QUÈ CAL PORTAR?
Una llibreta i boli. Davantal. Carmanyoles.

INSCRIPCIONS:
Abans del dia 11 de Gener

TEMARI:
1.       LA SALUT.
-          Som el què mengem
-          Equilibri físic, mental i emocional.
-          L’energia de la vida
-          Qualitat dels aliments.
2.       EL MILLOR COMBUSTIBLE PEL NOSTRE COS.
-          Energia constant.
-          Els carbohidrats de qualitat.
3.        LES PROTEÏNES.
-          Proteïnes vegetals
4.       L´EQUILIBRI ÀCID-ALCALÍ.
-          La salut òssia
-          Les verdures
5.       TIPUS DE COCCIONS.
-          L´equilibri estacional.
-          La utilització del foc
-          Aliments crus.
6.       L´EQUILIBRI ENERGÈTIC.
-          Classificació yin – yang dels aliments.
-          Condició i constitució
-          Les emocions
7.       ORGANITZACIÓ A LA CUINA
-          Llista dels aliments principals
-          Estris de cuina i complements
8.       BERENARS I ESMORZARS
-          Els millors aliments per començar el dia
-          L´energia durant el dia i les necessitats individuals
9.       POSTRES I DOLÇOS
-          Cuina sense sucre i sense làctics
-          Endolcidors naturals.
10.   ORGANITZACIÓ DE MENÚS EQUILIBRATS.
-          L´equilibri en el plat
-          Menjar fora de casa

680113026
lamagiadelacuina.blogspot.com







Comentaris