CURS DE CUINA PER LA
SALUT I EL BENESTAR
del 14 de gener al 17 de març
L´alimentació és el pilar
fonamental per mantenir la salut i benestar. La felicitat comença amb la pau i
l’equilibri amb el propi cos. La ment i els pensaments positius només poden
fluir si el nostre cos físic està bé. Això també condicionarà les nostres
emocions i farà que ens sentim millor i amb més harmonia. Tot està relacionat i
per això és vital donar la importància que té tot allò que introduïm dins el
nostre cos. Els efectes de seguir una
bona o mala alimentació, moltes vegades, es veuen a llarg plaç i per tant no en
som conscients de la seva importància.
Saber triar la qualitat dels
aliments, com combinar-los i com equilibrar els menús és molt més important del
que pensem. Ens deixem portar per informacions errònies, contradictòries i per
recomanacions que només busquen un interès econòmic. I en canvi no escoltem al
nostre cos, al nostre instint i no fem servir la nostra intuïció. Eines oblidades però alhora fonamentals. Tot
plegat és més senzill del que sembla, però per desconeixement o per mandra se
segueix un camí equivocat.
Us convido a prendre el timó de
la vostra vida i a decidir per vosaltres mateixos a partir de l’autoconeixement
què us va bé i què no. Però per això cal
tenir un bon criteri i un bon coneixement de la qualitat nutricional i
energètica dels aliments. Cal saber cuinar els aliments senzills que ens dóna
la terra. Aliments purs, sense tòxics, frescos i vius, amb energia vital, plens de
color i textures diferents que ens dóna cada estació de l’any. Aprendre a
alimentar-nos de manera conscient. Crear salut des de la cuina. El futur dels
nostres fills és a les nostres mans.
Siguem creadors de salut i felicitat
cada dia.
PROGRAMACIÓ DEL CURS:
Curs format per 10 tallers teòrics i pràctics
de 2 hores de durada.
Lloc de realització : a
Folgueroles al Carrer Montseny,3
Data d’inici el 14 de Gener i
finalització el 17 de Març. Els dijous
de 7 a 9 del vespre.
Consisteix en una hora de teoria
i una hora de pràctica on podreu tallar, cuinar i tastar plats fàcils i
deliciosos amb productes de qualitat i d’origen vegetal.
PREU:
150 euros (s’hauran d’abonar el primer dia de curs).
QUÈ CAL PORTAR?
Una llibreta i boli. Davantal.
Carmanyoles.
INSCRIPCIONS:
Abans del dia 11 de Gener
mariangelspique@gmail.com / 680113026
TEMARI:
1.
LA
SALUT.
-
Som el què mengem
-
Equilibri físic, mental i emocional.
-
L’energia de la vida
-
Qualitat dels aliments.
2.
EL
MILLOR COMBUSTIBLE PEL NOSTRE COS.
-
Energia constant.
-
Els carbohidrats de qualitat.
3.
LES PROTEÏNES.
-
Proteïnes vegetals
4.
L´EQUILIBRI
ÀCID-ALCALÍ.
-
La salut òssia
-
Les verdures
5.
TIPUS
DE COCCIONS.
-
L´equilibri estacional.
-
La utilització del foc
-
Aliments crus.
6. L´EQUILIBRI ENERGÈTIC.
-
Classificació yin – yang dels aliments.
-
Condició i constitució
-
Les emocions
7.
ORGANITZACIÓ
A LA CUINA
-
Llista dels aliments principals
-
Estris de cuina i complements
8.
BERENARS
I ESMORZARS
-
Els millors aliments per començar el dia
-
L´energia durant el dia i les necessitats
individuals
9.
POSTRES
I DOLÇOS
-
Cuina sense sucre i sense làctics
-
Endolcidors naturals.
10. ORGANITZACIÓ DE MENÚS EQUILIBRATS.
-
L´equilibri en el plat
-
Menjar fora de casa
680113026
lamagiadelacuina.blogspot.com
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada