LA MEVA VISIÓ

Soc la M.Àngels Piqué, formadora en alimentació vegana, macrobiòtica i energètica. Facilitadora de tallers de cuina saludable. Inspiradora i acompanyant en el camí cap a una alimentació més conscient i natural.  Desenvolupo la meva passió realitzant cursos, tallers, xerrades i també cuinant per tu com a xef de cuina saludable i terapèutica.

Els meus inicis van ser en la macrobiòtica però al llarg dels anys he anat desenvolupant i descobrint el meu propi camí cap a una alimentació del sentir, lliure d'etiquetes, de normes i de dogmes. La meva filosofia és ALIMENTA'T DE VIDA i així és com intento viure cada dia.

Crec que el pilar fonamental per dur una vida sana i plena està en l'alimentació, en la forma de pensar i de viure. En sentir pau interior en el cos i en l'ànima.

Una alimentació conscient és la base d'una bona salut tant mental com física tant per un mateix com pel planeta. 

El que mengem i com ho mengem és una decisió que depèn exclusivament de nosaltres.  Amb la qualitat d'aquests aliments nodrim el nostre cos i generem una bona qualitat de sang. Que condiciona la qualitat de la nostra vida.

En la pràctica diària és quan es veuen resultats. I aquest bon funcionament de l'organisme, lliure de tòxics i facilitant tots els processos fisiològics a partir d'aliments vius i plens d'energia, repercuteix en el benestar emocional, mental i físic.

Aliment és tot allò que entra pels sentits, per tant serem sensibles a tot el que ens envolta. I tot plegat condicionarà també les nostre eleccions alhora de menjar. Per això crec en un treball profund d'autoconservació.

Per tant el menú diari haurà de satisfer tots els nostres sentits. Així farem d'una alimentació sana també una alimentació agradable i permanent. Podent crear hàbits saludables de per vida.

De vegades quan un vol millorar l'alimentació s´acaba obsessionant i aplica els canvis amb molta rigidesa i intolerància. Això pot provocar que allò que guanyem per una banda ens desequilibri a nivell emocional i repercuteixi en les nostres relacions i no s'acabi d'aconseguir el propòsit esperat. Cal trobar el moment per prendre la decisió. S'ha de saber fluir i adaptar-se. Amb amor i respecte cap a un mateix i cap als altres.

Fora de tòpics i creences, per alimentar-nos bé i tenir energia no ens cal consumir aliments d'origen animal. No cal el patiment i la mort de cap animal per nosaltres estar ben nodrits.
El món vegetal proporciona tots els nutrients necessaris i de forma abundant. Els vegetals són una font de llum, oxigen i energia vital pel nostre organisme.
Generosament la mare terra ens proporciona a cada estació allò que necessitem i que està fàcilment a la nostra disposició.
Cal aprendre a utilitzar i combinar bé tots aquest aliments, aprendre també a menjar senzill i net. Cal desenvolupar una forma d'alimentar-se sana per nosaltres i pel planeta.

Per mi la base d'una bona alimentació és:

- Aliments d'origen vegetal
-  Vius i frescos
- Sense processar
- Lliures de tòxics, químics, pesticides, conservants,....
- De temporada
- De proximitat
- Alimentació lliure, fluida i sense dogmes.

El cos necessita obtindre l´energia dels aliments de forma fàcil. Com més processat i més lluny dels processos naturals més dificultat donem al nostre organisme per digerir-lo. I més residus tòxics generem. Que el cos no podrà processar i eliminar i provocaran acumulacions i malalties.
.
L'organisme ha de poder digerir i assimilar el que li donem per què si no, no estem ben nodrits i ens sentim dèbils, hi ha deficiències i falta l'energia (Malgrat el cos tingui excés de grassa o sobrepès).

Cada un de nosaltres és únic i singular, per tant ha de trobar quina és la forma més adequada d'alimentar-se a partir de l'autobservació i l'autoconeixement.

Estem en un moment de molta informació sobre el tema, amb tendències i modes. Algunes sense massa fonaments i altres potser ja obsoletes. Es tracta d'anar evolucionant. Caldrà tenir unes bones bases i fonaments per triar i després sentir i experimentar amb un mateix els resultats. 

Només en el coneixement i en la pràctica diària i constant un podrà anar assolint aquesta saviesa del propi organisme que anirà indicant el camí a seguir.  i llavors només en escoltar i observar els signes del cos sabrem si li estem donant el que necessita. 

Canviar l'alimentació implica millorar la qualitat de vida i sentir-se en harmonia amb un mateix i amb el medi que l'envolta. 

 Per què en definitiva la nostra vida és el resultat del que mengem i del que pensem. 

Mengem i cuinem amb entusiasme !!!


Comentaris